Exile_01
Exile_03Exile_02

Exile

Rithy Panh, Kambodža/Ranska

Exil, 2016, 77 min, K-12

Nuorukainen viettää vuosia viidakkomajassa. Vaihtuva lavastus, ruuaksi päätyvä rotta, sekä valot ja äänet kuvaavat hitaasti kuluvaa aikaa. Kertojanääni siteeraa Maon, Baudelairen ja muiden vallankumouksellisten tekstejä, samalla kun punaisten khmerien propagandavalokuvat esittävät sitä Demokraattista Kamputseaa, jota ei koskaan ollut. Teorian, ihanteiden ja niiden toteutuksen välinen ero on harvoin ollut niin suuri kuin punaisten khmerien kammottavassa yhteiskuntakokeilussa.

Rithy Panh syntyi phnompenhiläiseen opettajaperheeseen 1964. Puhakhmerien ottaessa vallan Kambodžassa Panhin perhe pakotettiin työleirille, jossa Panhin vanhemmat, siskot ja siskonlapset kuolivat. Panh pakeni Thaimaahan 1979. Hän opiskeli elokuvantekoa Pariisissa, palasi Kambodžaan ja on siitä alkaen kuvannut maansa hirmuvuosia ja omia kokemuksiaan elokuvissaan.

Eija Niskanen

La 18.3. 16:45 Korjaamo Kino – Tämän näytöksen jälkeen järjestetään kaikille avoin keskusteluhetki Kokemuksia Kambodžassa. Katso tarkemmat tiedot täältä >> 
Su 19.3. 14:00 Orion

Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Tuotekuvaus

Ohjaus, käsikirjoitus ja leikkaus: Rithy Panh. Lavastus: Mang Sarith, Sang Nan. Tuotanto: ARTE, Bophana Production. Kertojanääni: Randal Douc. Näyttelijä: Sang Nan. Kieli: Khmer, ranska. DCP. Levitys: Films Distribution.