SoloSolitude_01
A058_C002_0413CGSoloSolitude_03SoloSolitude_02

Solo, Solitude

Yosep Anggi Noen, Indonesia

Istirahatlah kata-kata, 2016, 97 min, K-12

1996 indonesialaista runoilijaa ja poliittista aktivistia Wiji Thukulia ja tämän kollegoja syytetään mellakoiden aiheuttamisesta ja heidät julistetaan etsintäkuulutetuiksi. Thukul joutuu jättämään perheensä ja pakenee saarelta toiselle, päätyen piileksimään Borneolle. Ikävä perheen luo painaa ja Thukul yrittää päästä tapaamaan heitä, mutta poliisi tarkkailee Thukulin taloa yötä päivää.

Yosep Anggi Noen on ottanut tunnetun runoilijan elämäntarinan ja visualisoinut hänen pakomatkansa runolliseksi kuvaukseksi miehestä, joka vaipuu yhä syvemmälle paranoiaan ja koti-ikävään. Tarina sijoittuu aikaan ennen vuoden 1998 poliittista muutosta, jolloin Suharto joutui luopumaan vallasta ja Indonesiasta tuli demokraattinen. Se oli myös Indonesian uuden ohjaajapolven alku. Thukulin kohtalo ei ole vielä tänäkään päivänä selvinnyt.

Eija Niskanen

Pe 17.3. 16:00 Korjaamo Kino
Su 19.3. 12:00 Korjaamo Kulmasali

Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Tuotekuvaus

Ohjaus ja käsikirjoitus: Yosep Anggi Noen. Tuotanto: Kawankawan Films, LimaEnam Films, Partisipasi Indonesia, Muara Foundation. Kuvaus: Bayu Prihantoro Filemon. Pääosissa: Gunawan Maryanti, Marissa Anita, Eduward Manalu, Melanie Subono, Davi Yunan. Kieli: Bahasa indonesia. DCP. Levitys: Asian Shadows.