HemaHema_02
HemaHema_01HemaHema_03HemaHema_04

Hema Hema: Sing Me a Song while I Wait

Khyentse Norbu, Bhutan

He-mà He-mà, 2016, 95 min, K-16

Joka apinan vuosi pidetään syrjäisessä bhutanilaiskylässä 15 päivää kestävä seremonia. Osallistujien on käytettävä maskia, eivätkä he saa ilmaista henkilöllisyyttään toisilleen. Muuten osallistujat voivat tehdä mitä haluavat. Seremoniasta muodostuu ensin eroottissävyinen bakkanaali ja lopulta rikosmysteeri: kuka teki ja mitä?

Hema Hema on yksi omalaatuisimpia elokuvakokemuksia katsojalle. Sitä se on ollut myös näyttelijöille: he näyttelevät maskit naamallaan, turvautuen vain kehon kieleen. Idean elokuvaan Norbu sai chatroomeista, joissa liikutaan nimettöminä. Khyentse Norbu on työskennellyt Bertoluccin kanssa elokuvan Little Buddha teossa ja häneltä on aiemmin nähty Suomessa elokuva Travellers and Magicians.

Eija Niskanen

La 18.3. 14:00 Korjaamo Kulmasali – Tämän näytöksen jälkeen järjestetään kaikille avoin keskusteluhetki Bhutanista. Katso tarkemmat tiedot täältä >>
Su 19.3. 12:00 Orion

Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Tuotekuvaus

Ohjaus ja käsikirjoitus: Khyentse Norbu. Tuotanto: Jeremy Thomas, Pawo Choyning Dorji/Tsong Tsong Ma Productions. Kuvaus: Jigme Tenzing. Pääosissa: Tshering Dorji, Sadon Lhamo, Thinley Dorji, Zhou Xun. Kieli: Dzongkha. DCP. Levitys: Tsong Tsong Ma Productions.