KailiBlues_01
KailiBlues_04KailiBlues_02KailiBlues_03

Kaili Blues

Bi Gan, Kiina

路边野餐, 2015, 113 min, K-7

Aika on pysähtynyt vanhalla lääkärin vastaanotolla, jossa menneisyys tulee läsnä kahden kollegan unien kautta. Chenin elämässä tärkeä hahmo on veljenpoika, jonka kohtalo saa aikaan matkan. Liikkeelle lähtenyt Chen kulkee elliptisesti kohti jotain, mikä paljastuu kerroksittain ja ilmenee eri henkilöissä, ajoissa ja paikoissa. Mennyt, tämä hetki ja tuleva liittyvät toisiinsa ja limittyvät. Joistain asioista on vaikea siirtyä eteenpäin.

Herkullisen vivahteikkaat kuvat ja tietoinen symboliikan käyttö tukevat tarinan ulottuvuuksia. Elokuvan tunnelma on runollinen, mutta myös luonnollisesti soljuva ja mukaansatempaava. Vehreistä Guizhoun maisemista ja pikkukylistä Miao-vähemmistön vanhoilla alueilla löytyy kaunista ränsistyneisyyttä, ja läpi kylän seikkaileva yhden otoksen kohtaus on oma taidonnäytteensä.

Jenni Peisa

Pe 17.3. 18:00 Korjaamo Kino

Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Tuotekuvaus

Ohjaus ja käsikirjoitus: Bi Gan. Tuotanto: Wang Zijian, Shan Zuolong, Li Zhaoyu. Kuvaus: Wang Tianxing. Pääosissa: Chen Yongzhong. Kieli: Kailin alueen murre. DCP. Levitys: China Film International.