InThisCornerOfTheWorld_01
InThisCornerOfTheWorld_04InThisCornerOfTheWorld_03InThisCornerOfTheWorld_02

In This Corner of the World

Sunao Katabuchi, Japani

この世界の片隅に, 2016, 128 min, K-12
JapanFoundation

Suzu on hiroshimalainen koulutyttö, jonka elämä koostuu koulusta ja auttamisesta perheen merileväelinkeinossa. Taustalla on Japanin Aasiassa vuodesta 1931 ja Tyynellämerellä 1941 lähtien käymä sota. 18-vuotiaana Suzu muuttaa Kureen avioliittotarjouksen myötä. Mies Shusaku työskentelee Japanin merivoimille. Kun sota alkaa käydä Japanille tappiolliseksi, kokee Kure jatkuvia ilmahyökkäyksiä. Lopulta kuuluu huhuja Hiroshimaan pudotetusta uudenlaisesta pommista.

Kure oli sodan aikana Japanin suurin laivastotukikohta. Suzun kautta näemme sota-ajan arkieloa. Hyväsydäminen ja neuvokas Suzu yrittää selvitä niin sota-ajan vaikeuksista kuin hankalista sukulaisistakin. Osin joukkorahoituksella tuotettu vesivärimäisen kaunis animaatio on kerännyt palkintoja Japanissa.

Eija Niskanen

La 18.3. 14:15 Korjaamo Kino – Ennen tätä näytöstä järjestetään kaikille avoin keskusteluhetki japanilaisen animaation tulevaisuudesta. Katso tarkemmat tiedot täältä >>
Su 19.3. 12:00 Korjaamo Kino

Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Tuotekuvaus

Ohjaus ja käsikirjoitus: Sunao Katabuchi. Tuotanto: MAPPA/Masao Maruyama, GENCO/Taro Maki. Animaatio- ja hahmosunnittelu: Hidenori Matsubara. Ääninäyttelijät: Non, Yoshimasa Hosoya, Natsuki Inaba, Minori Omi, Megumi Han. Kieli: Japani. DCP. Levitys: Manga UK.