ABrideForRipVanWinkle_02
ABrideForRipVanWinkle_01

A Bride for Rip Van Winkle

Shunji Iwai, Japani

リップヴァンウィンクルの花嫁, 2016, 180 min, K-16
JapanFoundation

Nanami menettää työnsä, tapaa deittipalstan kautta Tetsuyan ja pari päätyy avioon. Nanamilla ei ole esittelykelpoisia sukulaisia ja hän hankkii häävieraat Amuron hämäräbisneksen kautta. Nanami epäilee Tetsuyan olevan uskoton, mutta anoppi väittääkin Nanamin olevan se pettävä osapuoli. Hän päätyy tyhjän päälle ja alkaa tehdä Amurolle keikkaa esittäen läheistä niin häissä kuin hautajaisissakin. Lopulta Nanami päätyy asumaan itsetuhoisen näyttelijän Mashiron (roolissa poptähti Cocco) kanssa upeaan kartanoon.

Shunji Iwai (Swallowtail Butterfly, Love Letter, Hana & Alice) luo eepoksen, jonka juonenkäänteitä ei katsoja arvaa. Hurjalla matkalla riittää niin petosta, takkien kääntämistä kuin aitoa sympatiaakin. Iwai osaa annostella kyynisyyttä ja aitoa tunnetta juuri sopivissa kohdissa.

Eija Niskanen

Su 19.3. 17:00 Korjaamo Kino

Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Tuotekuvaus

Ohjaus ja käsikirjoitus: Shunji Iwai. Tuotanto: Tomoyuki Miyagawa, Aki Mzuno, Muneyuki Kii. Kuvaus: Chigi Kanbe. Pääosissa: Haru Kuroki, Gou Ayano, Cocco, Hideko Hara, Go Jibiki, Lily. Kieli: Japani. DCP. Levitys: Toei.